Word lid van Ministry of Privacy

Bouw mee aan dé privacywaakhond

“Ik heb toch niks te verbergen?”. 

Stopvingerafdruk.be is een campagne van Ministry of Privacy, een private stichting opgericht in december 2018 om de fondsen van deze campagne correct te alloceren. Meer en meer voelen we echter de nood voor een volwaardige privacywaakhond België. 

En dat is precies wat we hebben gelanceerd op 28 januari 2020, de Europese Dag van de Privacy: een activistisch instituut die zijn pijlen zal richten tegen niet alleen de vingerafdrukken, maar evengoed gezichtsherkenning, slimme camera’s, al te gekke smart city initiatieven, en zoveel meer. Ook bedrijven en verenigingen die zonder omkijken met onze data omspringen, komen ons straks tegen. 

We kunnen het echter niet alleen. Je bent hier omdat je je zorgen maakt over je privacy, en omdat je straks je vingerafdrukken niet wil afstaan. Word daarom lid van the Ministry of Privacy. Als lid kan je klachten indienen bij ons – en die volgen we dan samen met jou op, een unieke vertegenwoordiging onder artikel 80 GDPR -, krijg je geregeld een e-magazine in de bus met het laatste privacynieuws, ondersteun je onze werking, campagnes en rechtszaken én behoor je natuurlijk tot één grote privacyfamilie. 

Mogen we op jou rekenen?  

Video

"Geen zaak van één burger"

De zaak voor het Grondwettelijk Hof is geen project van één burger. Het is een zaak van het volk. Het overgrote deel onder ons wil niet leven in een maatschappij of land waar wij allen behandeld worden als criminelen. Het afstaan van een vingerafdruk is gerechtvaardigd bij een veroordeling, maar onschuldige burgers horen geen vingerafdrukken te doneren aan de overheid. De informatiehonger die onze regering de laatste jaren toont, is reden tot erg veel bezorgdheid. 

Scroll to top